Wowza Streaming Server Hosting

Zelf de registratie en digitalisering verzorgen? En u heeft gewoon een betrouwbare streaming server nodig voor uw evenement of organisatie? Wij maken gebruik van de laatste Wowza Streaming Engine om uw radio zender / kerk telefoon of live event met video te streamen.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze Video on Demand service in combinatie met de Wowza Streaming server. Zo beschikt u over een snelle en betrouwbare streaming server voor het serveren van uw video of audio bestanden.

De Wowza Streaming Server maakt het mogelijk om de streams zowel op te bekijken op een desktop en op android & iOS apparaten. Wowza geeft afhankelijk van het device de juiste protocollen voor het afhandelen van de streams: naar Flash (RTMP), iPhone (http), QuickTime (HLS) en Silverlight (smooth).

Wowza Flow

Wowza livestreaming voor radio zenders

Wowza Media Server maakt het mogelijk om uw radio zender eenvoudig te streamen via onze servers.
Dit werkt doodeenvoudig, U streamt uw radio zender naar onze streaming server in het datacenter met een encoder. Vanaf hier is het mogelijk om vele gelijktijdige luisteraars af te handelen zonder dat de livestream van uw radio zender begint te bufferen.

Voor het gebruik van onze streaming server voor radio maken wij gebruik van slots. Een slot is ruimte voor 1 gelijktijdige luisteraar met een bepaalde bitrate. Wij bieden pakketten aan waarbij er een x aantal slots kunnen worden afgenomen.

Wowza Livestreaming video

Het gebruik maken van onze streaming server voor video doeleinden behoort uiteraard ook tot onze mogelijkheden. Voorbeeld toepassingen zijn bijvoorbeeld het livestreamen van een bouwplaats, verkeerpunt , evenement, uitvaarten, etc.

Het streamen naar onze server kan op verschillende manieren. De Wowza Media server biedt de mogelijkheid om zowel streams te ontvangen van RTMP encoders (Wirecast, Flash Media Live Encoder), maar ook IP camera’s.

Het streamen van IP camera’s wordt gedaan door middel van het RTSP protocol. Onze Wowza Server haalt de stream en stel deze ter beschikking voor overige protocollen. Hierdoor is de stream op meerdere devices te bekijken.

Wowza Video On Demand streaming

Het streamen van video bestanden vanaf een streaming server wordt ook wel Video On Demand genoemd. Het grote voordeel van het streamen van videobestanden vanaf een streaming server is dat er gemakkelijk in de tijd van de video geklikt kan worden zonder dat het video bestand weer gedownload moet worden. Dit maakt een streaming server uitermate geschikt voor het streamen van grote videobestanden.

Neem direct contact met ons op voor een scherpe prijs!

 

Menu